Početna

Forum

Ponuda

Kontakt


Stranicu održava tim W-dizajna.

Projekti W-dizajna:
CAJKOTEKA

Tražimo vanjske suradnike koji su voljni objavljivati svoje tekstove, tutorijale i recenzije iz svijeta interneta, multimedije, weba, web i blog dizajna. Također tražimo i administratore za forum.Za sve informacije upitajte na: informacije@w-dizajn.netau.net !!

Važno je napomenuti jednu sličnost s biološkim virusima: kao što genetička raznolikost u populaciji smanjuje mogućnost da jedna bolest izbriše cijelu tu populaciju, tako i raznolikost softverskih sustava na mreži ograničava destruktivni potencijal virusa.

Ovome se posebna pažnja pridodala 1990-ih kada je Microsoft stekao dominaciju na tržistu stolnih operativnih sustava i uredskog softvera. Korisnici Microsoftovog softvera (naročito mrežnog softvera kao što je Microsoft Outlook i Microsoft Internet Explorer) su posebice ranjivi na širenje virusa, osobito zbog toga što takav komplicirani softver neizbježno uključuje mnogo grešaka.

Integrirane aplikacije, aplikacije sa skriptnim jezicima s pristupom datotečnom sustavu (npr. Visual Basic Script i mrežne aplikacije) su također naročito ranjive.

Softver koji se dizajnira često uključuje sigurnosne mjere kako bi se spriječilo neovlašteno korištenje sistemskih resursa. Zbog toga mnogi virusi moraju iskorištavati softverske bugove u sustavu ili aplikaciji kako bi se proširili. Razvojne strategije softvera koje proizvode velike količine bugova općenito proizvode i potencijalne prilike za njihovo iskorištavanje.

Razvijanje softvera sa skrivenim kodom koji prakticira Microsoft i ostale komercijalne kompanije također predstavlja sigurnosnu slabost. Softver s otkrivenim kodom, kao što je npr. Linux, omogućuje korisnicima da pronađu i riješe sigurnosne probleme bez oslanjanja na jednog prodavača. Neki tvrde da autori komercijalnog softvera prakticiraju otkrivanje ranjivosti kako bi poboljšali te slabosti.



| komentari (0) |

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Početna
Ponuda
Web dizajn
Blog dizajn
Forum
Mi pišemo...
Kontakt


Posjetitelja:

fixodent lawsuit



Ledeno doba
Toše Proeski
Smrt :))
Metallica
Fibre
Pit bull
Wazzapp
Kung fu panda
Ivan Pavao II
I love you