Početna

Forum

Ponuda

Kontakt


Stranicu održava tim W-dizajna.

Projekti W-dizajna:
CAJKOTEKA

Tražimo vanjske suradnike koji su voljni objavljivati svoje tekstove, tutorijale i recenzije iz svijeta interneta, multimedije, weba, web i blog dizajna. Također tražimo i administratore za forum.Za sve informacije upitajte na: informacije@w-dizajn.netau.net !!

Borba protiv Virusa

Mnogi korisnici instaliraju antivirusni softver koji pronalazi i otklanja poznate viruse nakon što računalo skine i pokrene izvršne datoteke. Neki virusni skeneri također mogu na temelju tipa datoteke upozoriti korisnika ako postoji mogućnost da datoteka sadrži virus; neki prodavači antivirusnog softvera također tvrde da je učinkovita upotreba drugih tipova softvera heuristička metoda. Neke proizvodne grupe ne vole takav pristup jer on često povećava broj lažnih detekcija. Oni pregledavaju sadržaj memorije račuanla (RAM i boot sektore) i datoteke spremljene na fiksnim ili prijenosnim medijima (tvrdi disk ili flash memorija), te uspoređuju te datoteke s bazom podataka poznatih virusnih potpisa. Neki antivirusni programi mogu skenirati otvorene datoteke kao i poslane i primljene e-mail poruke. To je poznato pod nazivom "skeniranje na pristup". Antivirusni softver ne mijenja sposobnost softvera da raznosi viruse. Korisnici moraju redovito obnavljati kako bi se pokrpale sigurnosne "rupe". Antivirusni softver se mora obnavaljeti i kako bi se steklo znanje o najnovijim prijetnjama.
bez računala, web stranica, portala i opčenito interneta, bez kojih je danas gotovo nemožemo, a vrlo je teško ići u korak s tehnologijom, koja iz dana u dan ide velikim koracima prema naprijed.

Dobro zakrpan i dobro održavan Unix sustav je dobro osiguran protiv virusa. Windowsi također imaju isti tip skriptne sposobnosti kao i sustavi temeljeni na Unixu, ali ne blokiraju obične korisnike da izvršavaju takve skripte koje piše netko treći kao što to čini Unix. Microsoft Outlook (ali ne i Microsoft Outlook Express) e-mail klijent je razvio slične osobine kod skidanja izvršnih datoteka koje dolaze u obliku privitka. Obični korisnici će dobro učiniti ako zakrpaju operativne sustave i e-mail klijente kako bi spriječili viruse i crve da se šire kroz sigurnosne "rupe" koje razum (a i većina virusnih skenera) ne može spriječiti.



| komentari (0) |

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Početna
Ponuda
Web dizajn
Blog dizajn
Forum
Mi pišemo...
Kontakt


Posjetitelja:

fixodent lawsuit



Ledeno doba
Toše Proeski
Smrt :))
Metallica
Fibre
Pit bull
Wazzapp
Kung fu panda
Ivan Pavao II
I love you